Archief per maand:
Archief per jaar:

20 mille zwart verdiend op pitbullpups

80 uur werkstraf voor bijstandsfraude

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem- Ursula de J. (37) uit Haarlem heeft voor bijstandsfraude een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden gekregen. De  sociale dienst vordert het benadelingsbedrag van 78.000 euro terug.
In 4,5 jaar heeft De J. 20.000 euro zwart verdiend aan de verkoop van pitbullpups. Ze was beroeps- en geen hobbyfokker, oordeelde de Haarlemse rechtbank. Ook peurde ze winst uit  de verkoop van bootjes. Evenmin gaf ze aan de sociale dienst op dat ze samenwoonde met Marcel  V. (42) uit IJmuiden.
Tegen De J. was 240 uur onbetaalde arbeid en vier maanden als stok achter de deur geëist. De rechtbank deed het anders. Omdat De J. de zorg heeft over drie jonge kinderen en nu vijf dagen per week werkt, mede om de 78 mille terug te kunnen betalen.
Marcel V.  werd veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. Hij woonde vier dagen per week in Haarlem. De huur, gas, water, elektra en boodschappen werden betaald van de uitkering. Hij wist dat ze de samenwoning en bijverdiensten verzweeg voor de sociale dienst, maar deed daar niets aan. Geëist was 70 uur. Het vonnis was lager, omdat V. vaak in Haarlem verbleef om te zorgen De J.’s probleemdochter.