Archief per maand:
Archief per jaar:

22 jaar cel voor Schagenaar Epskamp

Nico Epskamp is in de VS veroordeeld tot 22 jaar cel voor de smokkel van 1100 kilo coke.  De Schagenaar, die zegt onschuldig te zijn, heeft direct hoger beroep aangetekend.

Nico Epskamp in hoger beroep.

Nico Epskamp in hoger beroep.

Epskamp, ex- journalist bij het Noordhollands Weekblad en broer van de in 2005 vermoorde Paul Epskamp, wilde in 2012 in de Dominicaanse Republiek in een privévliegtuig stappen, waar de coke in lag. De Domincaanse autoriteiten pakten hem. Ontvoerd, zoals Nico zelf zegt op www.kidnappedbytheusa.nl. Op deze website, die inmiddels ook een Engelstalige versie heeft (.com), gaat Nico vreselijk tekeer tegen zijn veroordeling en de rechtsgang in Amerika: “Ik bestrijd de wettigheid van deze procedure. Ik bestrijd de jurisdictie. Ik bestrijd het recht van de USA om mij te vervolgen.”

Hier de smeekbede die hij schreef voor het ‘schijnproces’:

HELP ME HET ‘NIEUWS TE VERSPREIDEN..’ ………START SPREADING THE NEWS…..

Beste mensen,

Mijn naam is Nico Epskamp. Ik ben 63 jaar oud. Ik werd ontvoerd door het Amerikaanse Ministerie van Justitie vanuit de Dominicaanse Republiek (DR) op 11 november 2012. Ik zat daar al elf maanden gevangen, in afwachting van een proces waarin ZEKER vrijgesproken zou zijn. Ik had niks te maken met de misdaad die daar gepleegd werd. Een groep wilde 1000 (!) kilo cocaine per prive vliegtuig smokkelen van de DR naar EUROPA. Dus het had sowieso helemaal niks te maken met de Verenigde Staten. De Hoofdofficier van Justitie in Manhattan-New York wil dolgraag Politieagent van de wereld zijn. En zo belandde ik hier. Alle denkbare procedures hierbij werden genegeerd; internationale wetten werden geschonden.

Nu is de, naast de site kidnappedbytheusa. NL ook de site kidnappedbytheusa.COM gelanceerd. Dankzij de technische hulp en ondersteuning van mijn vriend Ted. Op de site wordt de hele zaak in het Engels duidelijk gemaakt. En ik vraag de steun van de Amerikaanse bezoekers en van de Amerikaanse media. Er moet een sneeuwbal op gang gebracht worden.

Het is een aanval op de Judge Richard J. Sullivan (die erg nauwe contacten heeft met de aanklagers), op die Preet Bharara en zijn medewerkers en eigenlijk op het gehele gerechterlijke systeem in de VS. Dat is zo ontworpen dat mensen eigenlijk geen andere keus hebben dan zich naar de slachtbank te laten leiden. En hoge straffen krijgen voor vaak minieme overtredingen. Afijn, wie de site in het Nederlands heeft gevolgd die weet hoe het toegaat.

Ik vraag jullie vriendelijk om deze boodschap door te sturen naar AL jullie email-contacten. En vraag hen om de site(s) te bekijken. beide getiteld kidnappedbytheusa. Vraag hen om het te bekijken en, als ze willen en kunnen, de brief op de site te kopiëren of aan te passen en door te sturen naar één van de genoemde adressen.

Vraag ook HEN om de boodschap door te sturen. Zodat de sneeuwbal op gang komt. Stuur het desnoods naar de Tweede Kamer. Stuur het naar de Hoge Raad der Nederlanden. De grootheidswaanzin van de VS moet gestopt worden. Nu!

Mijn proces begint op 23 februari as.

Met vriendelijke groet,

Nico Epskamp