Archief per maand:
Archief per jaar:

4,5 jaar cel voor overval op Bennebroekse woning

Muzikant kan voorlopig niet naar dochter in Suriname

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – De Haarlemse muzikant Jeffrey D. (35) is voor een woningoverval veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. Dat is een jaar minder dan geëist.

De ochtend van 20 september van het vorig jaar drongen twee, als pakketjesbezorgers vermomde mannen een huis binnen aan de Willinklaan in Bennebroek. Ze waren in de veronderstelling dat er veel contanten voor het grijpen lagen. Terwijl Haarlemmer Sander C. (24) de bewoner onder schot hield met zijn pistool en vastbond, ging D. op zoek naar buit.

Het duo verdween met ruim 5000 euro aan sieraden, de bankpas en pincode en Porsche Cayenne van het slachtoffer. Die wist zich kort na hun vertrek van zijn knevels te bevrijden en belde 112. De Porsche werd leeg teruggevonden in Zwaanshoek. Via een uitzending van ‘Opsporing verzocht’ kwam de recherche op het spoor van D., een beroemdheid in Surinaamse muziekkringen. Onbeschreven blad D. liet zich door C. overhalen mee te doen. De in Bennebroek geboren en getogen C. beloofde hem een aandeel van 10.000 euro. D. wilde met dat geld verkassen naar Suriname, waar zijn dochter woont.

C. staat op 7 september terecht. Hij wordt verdacht van nog twee andere overvallen, onder meer op een coffeeshop. Ze moeten het slachtoffer bijna 10.300 euro schadevergoeding betalen.