Archief per maand:
Archief per jaar:

4,5 jaar cel voor witwassen zeventien miljoen euro

Hoger beroep van start tegen vastgoedhandelaar Paarlberg

Amsterdam- Het hoger beroep tegen vastgoedhandelaar Paarlberg begint op 25 mei bij het Amsterdamse gerechtshof.  Ook nu zullen de namen van Holleeder en Endstra vaak vallen.
Het gaat om zogenoemde regiezittingen waar zowel het openbaar ministerie (OM) als de verdediging van de verdachte onderzoekswensen kunnen indienen.
Paarlberg wordt verdacht van het witwassen van in totaal ongeveer zeventien miljoen euro. In de periode van december 2002 tot en met januari 2004 stortte de later vermoorde vastgoedhandelaar Endstra geldbedragen op rekeningen van (vennootschappen) van Paarlberg. Dit zou zijn gebeurd onder dwang van Willem Holleeder.
Paarlberg wordt door het OM verdacht van het witwassen van het geld. Holleeder is inmiddels onherroepelijk veroordeeld voor de afpersing van Endstra.
Daarnaast verdenkt het OM Paarlberg van valsheid in geschrifte, oplichting, witwassen van aandelen (bij de aankoop van een hotel), belastingfraude en het laten opmaken van een valse notariële akte. De rechtbank Amsterdam legde de verdachte op 8 juni 2010 een gevangenisstraf van 4,5 jaar op. Paarlberg werd veroordeeld voor alle aan hem ten laste gelegde feiten. De verdachte ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Paarlberg is naar verwachting op zijn vroegst in het najaar van 2011.