Archief per maand:

Oudorp-inbreker 1 februari voor rechters

De twee camera’s op de Westerstraat en de Herenweg, die Oudorp moesten beschermen tegen inbrekers, zijn alweer weg. Het is te merken, want met de regelmaat van de klok slaan de boeven weer toe. Behalve Jurrit K. (37) is nog niemand opgepakt. De Alkmaarder staat 1 februari terecht.

Tijdens de eerste, niet door K. bijgewoonde zitting in november vroeg de verdediging om getuigenverhoren. Daarbij ging het vooral om de oudste zaak, de diefstal van een dvd-monitor bij de Hema aan de Europaboulevard, op 31 december 2012.  Een medewerkster van het warenhuis probeerde de dief tegen te houden, toen die in een Renault Twingo er vandoor ging. Het leverde de Hema-werknemer een gebroken kaak en gebroken pink op: K. sjeesde weg en sleurde de gedupeerde een eind mee waarna ze viel.

Marestraat

Naast wegpiraterij op de Visserstraat, inclusief doorrijden na ongeval op 7 januari 2014, wordt K. vooral verweten dat hij de inbraak pleegde op 24 december 2014 in een twee-onder-een-kapper aan de Marestraat in Oudorp. Een paar dagen later werd op hetzelfde adres een inbraakpoging gedaan. Die staat niet op een van K.’s drie dagvaardingen. Wel de poging tot inbraak op 24 mei in een schuur achter een huis aan de Herenweg in Oudorp. Omdat de politie arriveerde, vluchtte hij de benen richting Sint-Pancras. Bij de Achterweg gooide hij een fiets naar een achtervolgende agent. Twee dienders stompte hij in het gezicht voordat pepperspray hem velde. De kleine 100 geslaagde en mislukte inbraken die sinds 2014 in Oudorp plaatshadden, hebben de status onopgelost.

In de nacht van 7 op 8 maart 2015 stal K. twee koffers met bouten op de Baakmeerdijk in Bergen. Hij kwam weer op vrije voeten en ging door. 12 juli , Sint-Pancras, werd hij betrapt bij het vervoer van zes wikkels amfetamine, 50 strips LSD en 22 xtc-pillen. En nieuw is een diefstal, samen met een of meer anderen, op 24 september 2015 op de Omval in Alkmaar. Opnieuw na een schorsing van het voorarrest, blijkbaar.

Een deel van de benadeelden wil dat K. in totaal ruim 12.000 euro aan schade vergoedt.