Archief per maand:
Archief per jaar:

Europa is veel te ver doorgeschoten

Gerard Wuite, van het gelijknamige recherche- en incassobureau, schreef de volgende column die we u niet willen onthouden:

Gaat Europa niet te ver om al die vluchtelingen hier maar naar toe te laten komen? Verplaats je niet het probleem? Kunnen wij deze stroom hier wel aan? Ik denk zelf van niet. Mijn stelling is: Europa is veel te ver doorgeschoten.

We hebben net een crises achter de rug en een aantal landen was bijna failliet gegaan. Nederland heeft zijn welvaart te danken gehad aan een generatie die nu van haar welverdiende oude dag zou moeten genieten. Echter, deze landgenoten worden door alle bezuinigingen zwaar gedupeerd, zie de verzorgingstehuizen.

De totale zorg schiet ernstig te kort. Schrijnend is het enige woord dat hierop past. De politie moet ernstig bezuinigen, de reorganisatie van de politie is nog in volle gang en verloopt niet bepaald soepel.

In het dan fait om hier vluchtelingen op te vangen op zo’n grote schaal? Kunnen wij wel alle aandacht en zorg aan deze vluchtelingen geven; aandacht en zorg die ze hoognodig hebben?

Nee, wel zullen eerst zelf orde op zaken moeten stellen. Er zal een meerjarenplan moeten komen, onder meer om een snelle integratie te bewerkstelligen en nazorg te bieden. Kleine groepen moeten worden geplaatst, en niet grote groepen bij, lees op elkaar.

Doen wij dat niet, dan vrees ik voor een nog grotere kloof tussen links en rechts. Hierdoor wordt de veiligheid van onze samenleving ernstig ondermijnd.

Wuite Recherche en Incasso is een onafhankelijk onderzoeksbureau, dat onderzoek verricht naar onder andere diefstal en fraude voor zowel het bedrijfsleven als particulieren. Wuite is gevestigd in Zwaag.