Archief per maand:
Archief per jaar:

Vrijspraak Oudorp-inbraak en -diefstal

Jurrit K. (37) is vrijgesproken van de inbraak in Marestraat 4 in Oudorp en de diefstal van de Ford Fiesta op de oprit van dit huis, op 31 december 2014.  Van de geëiste zeventien maanden cel blijven in het vonnis van de Alkmaarse rechtbank er acht over.

Want ook een inbraak in de nacht van 7 op 8 maart 2015 op de Baakmeerdijk in Bergen, waar twee koffers met bouten zijn verdwenen, is volgens het rechtscollege niet bewezen. Hoewel op beide plekken handschoenen met DNA van K. zijn gevonden. ‘Het is niet uitgesloten dat anderen die handschoenen hebben gedragen’, aldus de uitspraak.

De diefstal van een stofzuiger en meetapparatuur uit een bestelwagen op de Omval in Alkmaar, 24 september 2015 komt wel op rekening van K. Zijn verhaal dat hij van twee mannen de spullen kreeg aangereikt, is ongeloofwaardig. Tevens is hij veroordeeld voor een poging tot inbraak op 24 mei 2015 in een schuur aan de Herenweg in Oudorp en geweld tegen twee agenten. Vrijspraak is er wederom voor mishandeling van een derde diender.

De diefstal van een groot beeldscherm bij de Hema aan de Europaboulevard, op 31 december 2012 heeft hij bekend. Op de vlucht rijdt hij een Hema-medewerkster van de sokken, die gewond raakt. Hij is in juli 2015 betrapt op het bezit en vervoer van zes wikkels amfetamine en 22 xtc-pillen. Levensgevaarlijk rijgedrag op 7 januari 2014 van de Nieuwe Schermerweg naar de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar levert K. bovendien een jaar rijontzegging op.