Archief per maand:
Archief per jaar:

Oudorp had beter moeten weten

‘Oudorp stapt boos uit inbraak-overleg’, meldt de Alkmaarsche Courant. Goh, denk ik dan: ik had jullie mede-Oudorpers toch een jaar geleden al gewaarschuwd dat praten met politie en gemeente pure tijdverkwisting is?

En jullie hebben toch ook die wijkagent, tijdens zo’n zogenaamde informatieavond in De Oever, hardnekkig horen ontkennen dat er tussen januari 2014 en maart 2015 75 inbraken in Oudorp zijn gepleegd? 40 of 45, daar hield ’t mee op, volgens haar. Terwijl ik hier, op mijn kantoor in Oudorp, een van een politievoorlichter verkregen officiële lijst heb, inclusief adressen en data, van 75 inbraken op dat moment?

Doe me nu eens een lol, beste maar goedgelovige mede-dorpelingen, en vraag eens naar het exacte aantal inbraken tot nu toe. Vraag vervolgens eens naar het oplossingspercentage. Ik doe een gok: dat ligt dichter bij de nul dan bij de tien. Vraag ook eens hoeveel verdachten ze hebben opgepakt. Gok: idem dito.

En denk eens aan de vrijspraak voor Jurrit K. die volgens de aanklacht op 31 december 2014 zou hebben ingebroken bij Marestraat 4, waar behalve veel privéspullen ook een Ford Fiesta verdween. Gebrek aan bewijs. Lees anders mijn verhaal daarover http://www.nzg-journalisten.nl/6123-2/ ‎.

‘Blijkbaar heeft de veiligheid in Oudorp geen prioriteit’, meldt een woordvoerder van de Oudorp-groep teleurgesteld aan de lokale krant. Blijkbaar? Dit meldde ik op 9 januari 2015 al http://www.nzg-journalisten.nl/politie-maakt-fout-goed/. De politie in onderbezet, stelt verkeerde prioriteiten, is niet goed toegerust en met de motivatie bij menig slecht betaalde agent is het ook niet best gesteld. Al jaren.

Benadeelden horen nooit meer iets over de voortgang van het onderzoek naar de inbraakgolf.  Ik kreeg het advies een dagje vrij te nemen en de pandjeshuizen in Alkmaar af te lopen, om te zien of de bij mij gestolen sieraden (erfstukken) daar te koop werden aangeboden. Maar ik mocht zelf geen actie ondernemen; ik moest de politie vragen mee te komen naar de verdachte lommerd. 

Oudorp boos? Oudorp had beter moeten weten.

pixabay.com

pixabay.com