Archief per maand:
Archief per jaar:

Aanrander moet 40 uur werken

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Haarlemmer William S. (55) is voor aanranding van twee vrouwen veroordeeld tot 40 uur onbetaalde arbeid. De rechtbank sprak hem bij gebrek aan bewijs vrij van een derde aanranding.

Geëist was 100 uur werkstraf en twee maanden cel voorwaardelijk voor alle drie misdrijven, gepleegd op respectievelijk11 en 13 mei en 30 juni van het vorig jaar. Voor de eerste, waarbij hij zijn buurvrouw onzedelijk betastte en de derde, met als slachtoffer een achttienjarige vluchtige kennis, zagen de rechters voldoende bewijzen.

Maar net de kwestie waardoor S. in het vizier van de politie kwam, strandde doordat een logéetje tegenstrijdige verklaringen aflegde over wat er die nacht in S.’ huis gebeurde. Rond 2 uur zou de Haarlemmer in haar slaapkamer zijn gekomen en onder het dekbed haar billen en vagina hebben betast. In een sms’je aan de eerder genoemde buurvrouw echter schrijft ze: ‘Hij wilde aan me zitten, maar ik heb hem weggeduwd’. S. hield ter zitting vol dat hij haar over het dekbed heen een tik op de benen heeft gegeven.

Het rechtscollege zag een patroon van grensoverschrijdend gedrag bij de ontkennende S. Een vierde aanranding is bekend bij de politie, maar er werd geen aangifte van gedaan.