Archief per maand:
Archief per jaar:

Acht taxichauffeurs opgepakt voor oplichting

Acht taxichauffeurs op Schiphol, die klanten zouden hebben opgelicht, afgeperst en/of beroofd, zijn dinsdag en woensdag opgepakt. De buitenlandse slachtoffers moesten torenhoge bedragen afstaan voor een ritje.

De hoofdverdachte, een 31-jarige man uit Amsterdam, en vier trawanten (22, 31, 33 en 28, allen uit de hoofdstad) worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De hoofdverdachte zat in verband met een eerder opgelegde straf al vast en werd voor deze zaak in zijn cel aangehouden.

Drie taxichauffeurs van 23, 26 en 31 jaar uit Amsterdam en een collega (31) uit Zwanenburg) zijn na verhoor heengezonden, maar blijven verdacht. Bij het onderzoek zijn een vuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden in de woning van een 28-jarige man uit Amsterdam, en in de taxi van een 22-jarige Amsterdammer.

In november 2016 startte na meerdere aangiften het onderzoek naar de taxichauffeurs. Slachtoffers, buitenlandse toeristen die net waren aangekomen op Schiphol, werden benaderd voor een rit naar bijvoorbeeld Amsterdam. Voor die rit werden vervolgens buitensporig hoge bedragen geëist. Wanneer de passagiers weigerden te betalen, dan werden zij onder druk gezet op verschillende wijzen.

Zweed

Zo deed een man uit Zweden aangifte nadat het volgende zich had afgespeeld. Hij moest € 595 betalen voor een taxirit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam. Hij had € 300 contant bij zich, dat uit zijn portemonnee is gepakt. Zij maakten hem wijs dat hij maar € 200 contant had gegeven en daarna werd hij gedwongen om het restant te pinnen. Vervolgens werd ook zijn camera afgepakt.

Een toerist uit Japen moest voor een taxirit van Schiphol naar zijn hotel in Amsteldijk €300,- betalen. Toen hij weigerde, bleven de vier deuren van de taxi net zo lang op slot tot hij had betaald.

In dit filmpje is te zien hoe een verdachte wordt opgepakt: https://youtu.be/J3XmlMOZwxY