Archief per maand:
Archief per jaar:

Afsluiting Wognumsebuurt tot april 2016

De Bergerhofzijde van het station wordt vernieuwd.

De Bergerhofzijde van het station wordt vernieuwd.

De inrichting van het voorplein van station Alkmaar aan de Bergerhofzijde begint maandag (5 oktober). Hierdoor wordt de Wognumsebuurt ter hoogte van de traverse afgesloten voor het doorgaande verkeer.

De algehele afsluiting duurt van tot april 2016. In deze maanden geldt een omleidingsroute voor het doorgaande verkeer. De Wognumsebuurt tot aan NedTrain blijft via de Bergerweg toegankelijk. De woonwijken Bergerhof en Bergermeer en het P&R-terrein aan de Kruseman van Eltenweg blijven vanaf de Helderseweg bereikbaar.

Onder de traverse door, langs het spoor, komt een nieuwe weg voor het doorgaande autoverkeer. Deze nieuwe weg verbindt de Wognumsebuurt met de Kruseman van Eltenweg bij de kantoren van Raal/Vivat. De huidige Kruseman van Eltenweg, die al is ingericht als fietsstraat, kan straks gebruikt worden voor het autoverkeer van en naar het P&R-terrein en Bergerhof en Bergermeer.

Bereikbaar

De verbinding van de Kruseman van Eltenweg naar de Jan van Scorelkade blijft gehandhaafd, zodat de Bergerhof bereikbaar blijft. Uitsluitend bij de realisatie van de aansluiting van het voorplein op de Kruseman van Eltenweg zal ook het verkeer van en naar de Jan van Scorelkade worden omgeleid met behulp van omleidingborden.

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk te parkeren nabij de Bellotunnel. Parkeren kan uitsluitend in de parkeervakken langs de Kruseman van Eltenweg en of op het P&R-terrein. Voor deze parkeerplaatsen dient te worden betaald. Voor kort parkeren enhalen of brengen van treinreizigers wordt geadviseerd uit te wijken naar de centrumkant van het station. Daar is bij het witte Connexxion-gebouw aan de Stationsweg een nieuwe plek voor kort parkeren aangelegd. Via een loopstrook blijft het voor reizigers mogelijk van en naar het station te komen.