Archief per maand:
Archief per jaar:

Agenten, hond en baasje de dupe

Cel dreigt voor Hoofddorper na twee geweldsexplosies

 Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Mohamed B. (25) uit Hoofddorp stond gisteren terecht voor twee geweldsexplosies,.Onder meer twee agenten en een hond werden de dupe. De eis luidde: vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.
Acht feiten stonden op B.’s jongste dagvaarding, verdeeld over twee dagen en gepleegd in zijn woonplaats. Op 5 juni stond de, voor agressie vaker veroordeelde man te drinken op de hangplek bij het winkelcentrum aan Muiderbos. Hij ruziede met een passant die z’n pitbull uitliet. De hondenbezitter kreeg een klap op het oog, werd bedreigd met een kapot geslagen wodkafles: ‘Ik maak je dood’. B. pakte een houten balk, waarmee hij volgens getuigen drie tot vier keer de hond heeft geslagen. Bovendien gooide hij de fles naar het vluchtende dier.
Schuldig
De verdachte probeerde de rechtbank ervan te overtuigen dat de pitbulleigenaar net zo schuldig was.,,Hij hitste dat beest tegen me op.” B. betuigde zijn spijt dat hij zich misdroeg in het Spaarneziekenhuis, waar de lichte verwondingen van beide mannen werden behandeld. ,,Ik heb, nadat ik was geschorst uit voorarrest, een bloemetje gebracht naar de verpleegkundigen.”
25 juli reed de Hoofddorper op zijn scooter naar Liesbos om ‘die zwartnek’ te zoeken. Getergd dat hij op dit adres niemand aantrof, sloeg hij een ruitje in. Bij zijn ex-vriendin aan de Anton Geesinkstraat vernielde hij eveneens een ruit. Op twee politiemensen, die hem wilden aanspreken, reed B. hard in met zijn brommer. De dienders bleven ongedeerd, ook toen hij zich heftig verzette tegen z’n arrestatie. ,,Allemaal gelogen of zwaar overdreven.”
Vrijwillig
B. – die al jaren jeugd-tbs opknapte – weigerde zich dit keer door een psycholoog en psychiater te laten onderzoeken: ,,Ik heb eerder dt jaar al vrijwillig hulp gezocht voor mijn stemmingswisselingen. Er was een wachtlijst voor de behandeling.”
De uitspraak is op 8 november.