Archief per maand:

Alkmaar H3 – Amstelveen H5. Uitslag 5-1

Tweede overwinning van het seizoen doet Alkmaarse ploeg goed

Door Glenn Ruitenbeek

Heren III van AMHC keert terug op het niveau van vorig jaar. De tweede overwinning van het seizoen deed de Alkmaarse ploeg goed. Het vertrouwen dat ze weer in zichzelf krijgen, werd weerspiegeld in de wedstrijd tegen de Heren 5 uit Amstelveen.


Vanaf het eerste fluitsignaal zaten de mannen van AMHC er dicht bovenop. Met veel afjagen zorgden ze dan ook voor veel onrust bij de tegenpartij. Die wisten zich dan ook weinig raad met de beperkte ruimte, waardoor er veel balverlies werd geleden.
Na een kleine steek van de ploeg uit Amstelveen counterde de kaaskoppen, met Roland Vet en Pepijn Mali als speerpunten in deze aanval. Na een goede steekbal van Vet kon Mali verder, om zo de doelman van de Amstelveense Mixed Hockeyclub te passeren.

Na dit doelpunt verloor AMHC enigszins de grip op de wedstrijd. Door kleine foutjes als het te zacht overspelen van de bal, werd de verdediging van Alkmaar voor het eerst echt op de proef gesteld.
Dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker door de spits van Amstelveen uit een strafcorner (1-1).
Gelukkig kreeg de thuisspelende ploeg nog een kans om vlak voor rust de voorsprong weer te pakken via Joris Siewers, 2-1.

Het beeld na rust was nagenoeg hetzelfde als de eerste tien minuten. Alkmaar zat de bezoekers flink op de huid. Via een paar razendsnelle combinaties kregen Glenn Ruitenbeek de bal in een drukke cirkel bij Siewers, die verwoestend uithaalde, en zo de voorsprong uitbreidde, 3-1.

Door het verstevigen van de leiding viel er een last van de Alkmaarse schouders af. Waar Amstelveen wanhopig probeerde om, door middel van het naar voren schuiven van de voorstopper, aansluiting te vinden, maakte AMHC slim gebruik van de ruimte die er ontstond. De drie spitsen, Mali, Siewers en Ruitenbeek, konden twee verdedigers uitspelen, waardoor de weg naar het doel volledig open lag. Met een leep passje van de jonge Siewers, stond Ruitenbeek alleen voor het doel, met de keeper al op de grond, 4-1.

Om de misère van Amstelveen nog groter te maken, kon ook Mali zijn tweede doelpunt maken. Na een keiharde pass van de goed spelende mid-mid Boris Bruijn, kon de spits de bal genoeg van richting veranderen, om de doelman van de ploeg uit Amstelveen te verschalken, 5-1.

NetZoGemakkelijk is kledingsponsor van Heren III.