Archief per maand:
Archief per jaar:

Alkmaar leukste stad om koningsdag te vieren

Alkmaar is dé leukste stad om koningsdag te vieren. De Noord-Hollandse stad laat in de top drie Breda en Amsterdam ver achter zich. Dit blijkt uit een poll van reviewplatform Zoover.

In twaalf dagen tijd hebben 3163 mensen op de website van Zoover gestemd en is Alkmaar met 53 procent van de stemmen tot winnaar verkozen. Alkmaar werd maar liefst 1663 keer als favoriet getipt. Breda kreeg veertien procent van de stemmen, gevolgd door de hoofdstad met zes procent.  In Alkmaar is het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een groot oranjefeest. Er is van alles te doen in de Alkmaarse binnenstad en daarbuiten. Zo is er bij het AZ-stadion het grote dancefeest Slam! Koningsdag. Alle 30.000 kaarten van dit evenement zijn inmiddels verkocht.

Ook in de binnenstad wordt de 50e verjaardag van de koning volop gevierd. Het Waagplein wordt omgetoverd tot Koningsplein en op de Paardenmarkt is het feest met allerhande artiesten. Daarnaast trekt de grote Alkmaarse vrijmarkt jaarlijks tienduizenden bezoekers, is er een kindervrijmarkt, theater en kinderkermis.