Archief per maand:
Archief per jaar:

Asfalteren Stationsweg

Vernieuwing stationsgebied nader voltooiing. Tekening: gemeente Alkmaar.

Vernieuwing stationsgebied nader voltooiing. Tekening: gemeente Alkmaar.

De asfaltering van de Stationsweg duren tot en met woensdag (21 oktober).

De werkzaamheden aan en rondom het nieuwe station Alkmaar vorderen goed. De openbare ruimte krijgt hierbij gefaseerd een flinke opwaardering. De bestrating van de stoep en de parkeervakken langs de woningen aan de Stationsweg is afgerond. Ook de herinrichting van het voormalige busstation is nagenoeg gereed. Hier zijn de standplaatsen voor taxi’s en kort parkeren gerealiseerd.

Vandaag is de toplaag van het huidige asfalt van de Stationsweg verwijderd. Morgen wordt tussen de St. Josephstraat en de Stationstraat geasfalteerd. Dan is dit gedeelte van de Stationsweg afgesloten voor bestemmings- en doorgaand verkeer. Ook de bussen en taxi’s kunnen dan geen gebruik maken van de Stationsweg van en naar Scharlo/Bergerweg. De Stationsweg is vanaf Scharlo/Bergerweg tot aan de Perronstraat wel bereikbaar. Vanaf de Helderseweg is de Stationsweg bereikbaar tot aan de Stationstraat.

Woensdag wordt het gedeelte tussen de Stationstraat en de toegang naar het busstation geasfalteerd. De Stationsweg is dan alleen bereikbaar vanaf Scharlo/Bergerweg tot aan de Stationstraat. Ook wordt deze dag de belijning en markering op de Stationsweg aangebracht.

Via een loopstrook blijft het voor reizigers mogelijk van en naar het station te komen.