Archief per maand:
Archief per jaar:

Astrid Holleeder getuigt nu in liquidatieproces

Astrid Holleeder getuigt op dit moment in het hoger beroep van het grote liquidatieproces Passage. Morgen is tweede zus Sonja Holleeder aan de beurt, meldt RTV NH. Een verslaggever van de regionale zender verstuurt tweets uit de zittingzaal.

Ook Sandra den Hartog, de ex van ‘De Neus’ en de weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper, staat op de agenda voor morgen (dinsdag). De vrouwen hebben belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van Holleeder bij een aantal liquidaties in het criminele milieu. Hun getuigenissen zijn daarom ook belangrijk voor Passage. De zaak tegen Holleeder bij de rechtbank is echter gescheiden van het liquidatieproces bij het Amsterdamse gerechtshof.

Holleeder zou met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de inmiddels geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt, die centraal staan in het liquidatieproces. In de zaak tegen Holleeder zelf worden de drie vrouwen ook gehoord. Dat zal gebeuren van december tot maart. Die verhoren zijn besloten.

Holleeder wordt er onder meer van verdacht de hand te hebben gehad in de dood van zijn oude vriend Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).