Archief per maand:
Archief per jaar:

Autobedrijf Renses viert 70-jarig bestaan met ‘mooie momenten met in middelpunt mens en motorvoertuig’

Een gezonde onderneming, vol ideeën om klant nog meer naar zin te maken

Van onze verslaggever

ALKMAAR – Een gezonde onderneming, met een onophoudelijke stroom aan ideeën om het de klant nóg meer naar de zin te maken. Zo typeert bedrijfsleider André Renses het familiebedrijf Automobielbedrijven Renses in Alkmaar. De dealer van drie merken in verschillende marktsegmenten, ANWB-pechhulppartner en Vakgarage bestaat 70 jaar en viert dat in 2013 vaak en uitbundig.

Vanuit de moderne showroom annex werkplaats aan de Robbenkoog 34a, op bedrijventerrein Beverkoog, bedient Renses sinds 2011 de bezitters van een Subaru die boven het Noordzeekanaal wonen. Naast dit Japanse merk aan de bovenkant van de markt verkoopt en onderhoudt de firma  sinds 2003 ‘waar-voor-je-geld’-Koreanen van Chevrolet (voorheen Daewoo). De klanten komen grotendeels uit het HAL-gebied (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk).

Sterk

Al sinds 1975 staat Renses in Noord-Holland Noord synoniem voor Mitsubishi, de hippe, stoere en stevige auto’s uit de reclames over ‘de gestaalde perfectie’. De band met het Japanse merk is zo sterk, dat Andrés vader Aad in 2011 ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag op bezoek ging bij de Mitsubishi-directie in het land van de rijzende zon. Per Mitsubishi Pajero, het vierwielaangedreven vlaggenschip met zijn vele overwinningen in de Dakar Ralley.15.000 kilometer legde Aad, ondersteund door andere zoon Piet, af.

De bakermat van Autobedrijf Renses ligt niet in Alkmaar, maar aan de Lindenlaan in Heerhugowaard. Daar begon in 1943 Andrés opa Piet Renses met een transportfirma.  Piet overleed onverwacht in 1962 en stond zijn zeventienjarige zoon Aad er  alleen voor.  De jongeman was echter voor de duivel niet bang en ontplooide nieuwe activiteiten zoals een taxibedrijf, een tankstation, berging met kraanwagens, leasing en verhuur.

In 1980 had de verhuizing plaats naar de nieuw gebouwde showroom/werkplaats aan de Albert Soncklaan in Heerhugowaard.  In 2003 kwam André de gelederen versterken en werd de Alkmaarse Mitsubishi-dealer aan de Helderseweg (nu rechtbank)  overgenomen. Tussen 1997 en 2005 was er een vestiging van Renses-Mitsubishi in Den Helder, tot de familie in dat laatst genoemde jaar besloot de doelmatigheid te optimaliseren door vanuit één, aan alle eisen van de tijd aangepast onderkomen te werken. Dat werd de Robbenkoog,  in 2008 ook voor het Heerhugowaardse filiaal.

Oplossen

De 20 personeelsleden hebben slechts een doel:  ‘De klant staat nummer een bij ons en die moet geholpen worden.  Zo snel  mogelijk, vakkundig en zonder morren ’.  Mede daarom heeft Renses zich in 2010 aangesloten bij de keten Vakgarage.  De monteurs  kunnen auto’s van alle merken  aan en vinden het een uitdaging de moeilijkste problemen op te lossen.

Het 70-jarig bestaan van Renses gaat niet ongemerkt voorbij aan de regio. Er is een handvol plannen voor feestjes, onder het motto: ‘mooie momenten met in het middelpunt mens en motorvoertuig’. Let vooral regelmatig op de geheel vernieuwde website www.renses-online.nl en mis niets.