Archief per maand:
Archief per jaar:

Avenhornse (66) mag acht maanden niet rijden na dodelijk ongeval

door arno ruitenbeek

haarlem –  De Haarlemse rechtbank heeft MargarethaS. (66) uit Avenhorn voor een dodelijk verkeersongeval en doorrijden erna veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van acht maanden.
Dat is gelijk aan de eis. Ze vertoonde ongeconcentreerd en aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag en heeft iemand in hulpeloze toestand achtergelaten, constateerden de rechters.

S. reed in haar Mercedes A200 op 22 november 2008 rond 21.00 uur op de smalle en onverlichte Purmerenderweg in Zuidoostbeemster. Het was aardedonker. Toch reed ze met dimlicht op en minstens 60 km/u (de maximaal toegestane snelheid), mogelijk zelfs 70. Plotseling hoorde ze een klap, maar ze reed 200 meter door voordat ze stopte. Ze zag wel dat een zijstrip was omgebogen, maar niet dat de rechterbuitenspiegel was afgebroken. Ze reed terug naar de plek waar ze dacht dat ze de bons had gehoord. Ze deed nu wel haar grote licht aan, maar vond niets of niemand en ging door naar huis. Daar zag ze behalve de fikse schade aan de auto ook bloed. Met haar man keerde ze terug naar de (vermoedelijke) plek des onheils. Ook nu ging ze onverrichter zake huiswaarts. Om 23.00 uur belden ze politie en kregen te horen dat er geen ongeval gemeld was. Vijf uur later vonden agenten op verschillende plaatsen in de sloot langs de Purmerenderweg een racefiets, nog brandende voor- en achterlampjes en het ontzielde lichaam van het slachtoffer. Het betrof een 50-jarige vader van drie jonge kinderen.