Archief per maand:
Archief per jaar:

Bekennende verdachte: ‘Ze probeerde me wel te verleiden’

Aanranding schoonzus: eis werkstraf

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – Jordi van den B. (24) uit Abbenes bekent dat hij de vriendin van zijn broer heeft aangerand. Daar moet hij een wersktraf van 100 uur voor krijgen, aldus de eis bij de rechtbank.
De vrouw in kwestie woont in bij haar vriend, diens broers onder wie de verdachte en hun ouders. Het is een gelukkige familie, tot 31 december 2011. K. slaat op oudjaarsavond dertien pilsjes achterover, rookt twee joints en werkt ook nog een gram cocaïne weg. In zijn sterk benevelde brein ontstaat het idee dat zijn schoonzus gek op hem is. ,,Ze heeft die avond een paar keer geprobeerd me te verleiden”, verzekert hij de rechters.
De verdachte besluit het er daarom op te wagen. Als iedereen een gat slaapt in het nieuwe jaar, sluipt K. naar haar kamer toe. Hij kruipt bij haar in bed, kust haar nek, schouders en borst, betast haar borsten en buik. Ze schrikt wakker, schopt hem van zich af. Zijn plan om zich voor te doen als zijn broer, heeft nog geen vijf minuten geduurd.
Ingrijpend
Maar de gevolgen zijn ingrijpend. Het slachtoffer raakt getraumatiseerd, met haar geliefde moet ze plotseling op zoek naar andere woonruimte. De broers hebben geen contact meer met elkaar, het dorp kijkt ‘verkrachter’ K. met de nek aan. Hij betuigt tijdens de zitting spijt, tekent geen bezwaar aan tegen de gevorderde schadevergoeding van 1250 euro. Door een recente behandeling tegen onzedelijk gedrag is de kans klein dat hij opnieuw in de fout zal gaan.
Bovendien heeft hij een gezinnetje gesticht. In dat licht stelt de officier van justitie voor het bij onbetaalde arbeid te laten.
De uitspraak is 24 september.