Archief per maand:
Archief per jaar:

Belager wil computers en telefoons terug

door arno ruitenbeek
amsterdam – Dennis P. wil zijn, door de rechter verbeurd verklaarde computers, telefoons en bijbehorende geheugenkaartjes terug. De spullen bevatten belangrijke persoonlijke gegevens en foto’s van de kinderen van de Zandvoorter (38).

Hier kunt u het begin van uw bericht intypen. Het zal op de hoofdpagina van uw blog verschijnen.

De Haarlemse rechtbank veroordeelde P. in juni 2010 tot vijftien maanden cel voor belaging van twee vrouwen uit Haarlem en Zandvoort in 2009. Hij belde, mailde en sms’te ze voortdurend, zette seksadvertenties over hen op internet. In datzelfde jaar bekladde de Zandvoorter naambordjes en centrale opgangen van huurflats.
P. ging in hoger beroep bij het Amsterdamse gerechtshof. Niet omdat hij het oneens was met de in Haarlem opgelegde straf. Sterker, hij zat zijn tijd uit, is sinds een maand vrij en heeft al weer werk. Nee, louter om de teruggave van twaalf verbeurd verklaarde goederen. Een zeer uitzonderlijke stap, erkende advocaat F. Staehle. Zijn cliënt hoorde van de advocaat-generaal (AG) dat zij geen bezwaar had als de computers, telefoons en geheugenkaarten werden geretourneerd aan de eigenaar, hoewel dat spul wel is gebruikt bij de misdrijven. De AG: ,,Ik neem aan dat de straf zodanig was, dat hij niet weer in de fout gaat.”
Een alternatief zou zijn dat de toestellen in handen van justitie blijven, maar dat alle, niet strafbare data hem worden teruggegeven. De Zandvoorter zou liever de geheugenkaarten en alle data hebben, ‘omdat er niet veel op staat dat te maken heeft met de gedupeerden’.
De uitspraak is op 4 februari.