Archief per maand:
Archief per jaar:

Bergenaar (68) overvallen

pixabay.com

pixabay.com

Een 68-jarige man is zaterdag rond 16.15 uur in zijn woning aan de Wijzend in Bergen overvallen door twee mannen. De verdachten hebben de bewoner bedreigd en een aantal goederen weggenomen, wat is nog onbekend.

De bewoner is niet gewond geraakt. De verdachten waren twee vermoedelijk Oost-Europese mannen, ongeveer 35 jaar oud en beiden kort gemillimeterd. Een van de mannen droeg een donker trainingspak, de ander een spijkerbroek en een donkere jas. Korte tijd later is een 24-jarige man uit Bergen aangehouden die aan het signalement voldeed. Na verhoor werd duidelijk dat de man niet betrokken was bij de woningoverval; hij is weer vrijgelaten.

De politie heeft de omgeving doorzocht, onder andere ondersteund door een helikopter en een Burgernetactie. Ook zijn er speurhonden ingezet, zonder resultaat. Getuigen die zaterdag rond genoemd tijdstip of de dagen ervoor verdachte personen of voertuigen in de omgeving van de Wijzend hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.