Archief per maand:
Archief per jaar:

Beroving Klipper: tot 30 maanden cel

Vier Colombianen en een Mexicaan hebben gevangenisstraffen tot 2,5 jaar gekregen. Zij hebben een vertegenwoordiger in horloges beroofd voor zijn woning aan de Klipper in Hoorn op 7 april.

De buit bestond uit 125 klokjes met een gezamenlijke waarde van 14.000 euro, een laptop en de Volvo van het slachtoffer. Hij is voorafgaand aan de geraffineerde overval langdurig in de gaten gehouden, aldus het openbaar ministerie dat veertien dagen geleden vier jaar en twee maanden cel eiste tegen zes mannen.

De Colombianen Javier E. (52), Nelson M. (45), John G. (43) Frank G. (36, geen familie) en Mexicaans staatsburger Nicandro O. (38) zijn volgens het vonnis inderdaad schuldig. De opgelegde straffen van vier van de vijf zijn echter aanzienlijk lager. Leider E. krijgt 25 maanden cel, M., John G. en O. nog een maand minder. De vijfde Colombiaanse verdachte, Pablo S. (43) is wegens gebrek aan bewijs zelfs vrijgesproken.

De eerder voor inbraken veroordeelde Frank G. is veroordeeld tot de hoogste straf van 30 maanden. Want hij heeft nog twee woninginbraken in Nieuw-Vennep en Nijmegen in oktober 2013 gepleegd. Het sextet is een uurtje na het misdrijf min of meer bij toeval gearresteerd. Met hun twee vluchtauto’s probeerden ze een drugscontrole in Amsterdam te ontlopen, maar de politie heeft dat in de smiezen.

Het Hoornse slachtoffer krijgt van de vijf boeven 2000 euro smartengeld.