Archief per maand:
Archief per jaar:

‘Bespaar minimaal € 20.000 op 100 % elektrische auto’

Tesla: natuurlijk bij Renses.

Renses Alkmaar heeft een zeer aantrekkelijk aanbod voor ondernemers in Nederland. Als ze vóór 31 december een 100 % elektrische auto bestellen, besparen ze minimaal € 20.000,- aan kosten dankzij subsidies en fiscale voordelen. Bovendien heeft Renses nog plug-in hybrides met 0 % bijtelling.

Aad Renses, directeur van het gelijknamige familiebedrijf aan de Robbenkoog 34a op bedrijventerrein Beverkoog in Alkmaar, somt de argumenten op om vandaag nog een EV (electric vehicle) te bestellen.

“Belangrijkste is dat de bijtelling op een EV slechts 4 % is. Dat is netto vanaf € 37 per maand, en dat blijft zo tot 2022. Vanaf 1 januari 2017 is de bijtelling voor alle andere auto’s 22 %. Ondernemers krijgen subsidies zoals 28 % kleinschaligheidsaftrek [KIA] op bedrijfsauto’s en 36 % milieu-investeringsaftrek [MIA] op alle EV’s.”

De subsidies kunnen nog dit jaar worden aangevraagd en deels verrekend. “We helpen de klant vanzelfsprekend door de procedures heen. Inclusief zakelijke afschrijvingen en restwaarde zijn de daadwerkelijke kosten bijna nihil”, vervolgt Aad.

Goedkoper

“Want op EV’s zit ook geen BPM en evenmin wegenbelasting. Goedkoper en groener (CO2-neutraal) rijden dan op elektriciteit bestaat niet.” Het bereik van een EV is maar liefst tot 500 kilometer. Door de jongste ontwikkelingen zijn EV’s minstens zo betrouwbaar en comfortabel als conventionele auto’s.

De bestelde EV wordt begin 2017 geleverd. “De keuze wordt steeds groter. EV’s zijn er voor elke gelegenheid en toepassing. Van compact car via SUV tot limousine en 7-zits, van sober tot luxueus, van tweede auto tot bedrijfswagen.”

Renses Alkmaar is, onder het label GO!Green, Nederlands grootste dealer van ‘groene’ auto’s.  Geen enkel ander bedrijf heeft zoveel verschillende EV’s en PHEV’s (plug-in hybrides) onder een dak, met merken als Tesla, BMW, Mercedes, VW, Nissan, Renault en Kia. Er komen nog steeds merken bij. “Doordat we specialist zijn, kunnen we als enige in Nederland ook nog steeds PHEV’s uit voorraad aanbieden met een bijtelling van 0%, 7% of 14%.” Een reden te meer om snel langs te komen.