Archief per maand:
Archief per jaar:

Blijft filmer hockeymeisjes in voorarrest?

Hockeymeisjes waren niet veilig voor Luigi C.

Hockeymeisjes waren niet veilig voor Luigi C.

 

Luigi C. (46), de Wassenaarse man die stiekem talloze opnamen maakten van hockeymeisjes in de kleedkamers van onder meer HGC in zijn woonplaats, hoort morgen of zijn voorarrest opnieuw wordt verlengd. De zogenoemde pro-formazitting is bij de rechtbank in Alkmaar.

Dat het proces niet in het arrondissement Den Haag plaatsheeft, is om elke schijn van partijdigheid en belangenverstrengeling te vermijden. Want een medewerker van de Haagse rechtbank is bestuurslid van de HGC, de Wassenaarse hockeyclub waar voormalig hockeytrainer en freelance sportverslaggever C. jarenlang heimelijke opnames maakte in de kleedkamers.

Omkleden

De zaak kwam in augustus van dit jaar aan het licht nadat er bij de 61-jarige M.O. uit Den Haag dvd’s werden aangetroffen met daarop heimelijke opnames van een dameskleedkamer, waarop te zien is dat hockeysters zich omkleden. Het onderzoek leidde naar C. Hij heeft inmiddels bekend de beelden te hebben gemaakt. HGC bleek echter slechts het topje van de ijsberg.

Uit het verdere onderzoek naar deze zaak is vast komen te staan dat hij ook heimelijk heeft gefilmd bij de Haagse hockeyclub HDM. Hij begon bij deze hockeyclub als onder andere trainer in 1999 en het vermoeden is dat hij in dat zelfde jaar is begonnen met filmen. De politie beschikt over een heimelijke opname in een hockeykleedkamer die gemaakt blijkt te zijn in 1999. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de kleedkamer in beeld, een kleedkamer is van de hockeyclub HDM. In 2006 is de verdachte weggegaan bij HDM. Nog niet vast staat hoe lang hij daar precies zijn smerige praktijken heeft uitgeoefend.

De politie heeft de opname uit 1999 onderzocht. Op de beelden is te zien dat een aantal meisjes zich omkleedt, sommigen zijn ontkleed in beeld en een aantal is alleen met kleding aan te zien. Het gaat om meisjes van HDM en om meisjes van een bezoekende hockeyclub. De bezoekende hockeyclub is een hockeyclub waarvan ook leden heimelijk zijn gefilmd in de kleedkamer van hockeyclub HGC. Het aantal betrokken hockeyclubs blijft dus op het aantal van 36 staan.

Internet

Er zijn geen aanwijzingen dat de heimelijke opnames op internet zijn geplaatst. Tot nu toe zijn er ook niet meer verdachten in beeld gekomen die over de beelden van de heimelijke opnames beschikken, dan de drie mannen waarover eerder is geschreven. Hagenaar O. is na een verblijf in de cel op vrije voeten gesteld, maar blijft onder toezicht van de reclassering. O. zal zich moeten verantwoorden voor het bezit van kinderporno, niet voor heimelijk filmen. De derde verdachte is nooit gearresteerd; bij hem thuis zijn gegevensdragers in beslag genomen en die moeten eerst volledig zijn onderzocht voordat mogelijk tot vervolging wordt over gegaan.

Wellicht dat daar morgen bij de Alkmaarse rechtbank meer duidelijkheid over komt. Op de rol staat ook de vraag of de voorlopige hechtenis van C. net als op 1 oktober moet worden verlengd. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal niet eerder dan in februari 2015 zijn.