Archief per maand:

Boete gehad op A2 bij Baambrugge? Ga in beroep

Stoom uit de oren, gesuis in de oren: ik maak me weer bijzonder druk over de bananenrepubliek Nederland (zie vorige columns). Het is opnieuw de firma Boetebengels die mijn bloedddruk tot ongekende hoogten opstuwt.

Cameras_trajectcontrole

Kreeg vanmorgen een beschikking binnen (als je het zo benoemt, denken ze bij Koddebeiers United, schrikt het gepeupel niet zo). Had op 22 februari – na een leuk voetbalwedstrijd in Mönchengladbach te hebben gezien – om bijna kwart voor negen ’s avonds op de A2 links bij Baambrugge gecorrigeerd 108 gereden, waar 100 zou zijn toegestaan. 100? Dat geldt toch alleen tussen 6 en 19 uur? Anders is het toch 130?? 

Had u gedacht. De overheid, specialist in verwarring scheppen, onrust zaaien en paniek oogsten, heeft in verloren minuut en vooral zonder het te duidelijk kenbaar gemaakt, geoordeeld dat op dit stukje 24/7 100 gereden mag worden. Hebt u de borden, de signalering, de berichten gezien? Ik niet.

Een kleine rondgang door dat prachtige internet leert me dat ik een van de vele slachtoffers ben van wat Powned de A2 Steelmachine noemt. Laten we ons ringeloren door het Haagse zooitje? Nee. Door graaiende geuniformeerden? Driewerf nee. Meldt allen uw klacht bij redactie@powned.nl en teken beroep aan bij het CVOM, zoals ik heb gedaan. Zie onder.

Arno Ruitenbeek

Beroepschrift

LS,

Bij deze teken ik beroep aan tegen de boete van 47 euro plus administratiekosten 7 euro = 54 euro voor een vermeende overtreding op de A2 links thv Baambrugge.

Ik reed daar op 22-02-2014, om 20.41 uur, met een door de KLPD gemeten snelheid van 112 km/u, gecorrigeerd naar 108. De toegestane snelheid zou daar 100 km/u zijn, volgens de beschikking.  Ik heb dat ter plekke en op genoemd tijdstip NIET kunnen constateren. De borden ivm de trajectcontrole geven (herhaald) aan dat de snelheid tussen 6 en 19 uur 100 km/u is. Tussen 19 en 6 is die 130 km/u.

Ongetwijfeld zult u verwijzen naar uw communicatie over de permanente snelheid van 100 km/u op een klein deel van de A2 thv Baambrugge. Mij moet van het hart dat die berichtgeving ten enen male onvoldoende en onduidelijk is, passend bij de wijze waarop op deze weg en deze plek die uitzondering op de uitzondering wordt aangegeven.

Ik verzoek u dan ook dringend de boete in te trekken en uw beleid aan te passen.