Archief per maand:
Archief per jaar:

Boete voor vuurwerk zonder naam en adres

Rechtbank neemt eis over

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – De rechtbank heeft vuurwerkimporteur René G. (41) uit Bovenkarspel overeenkomstig de eis veroordeeld tot een boete van 1500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Hij overtrad de strenge regels voor ingevoerd, zwaar vuurwerk.
Op 2 juni van het vorig jaar verzorgde G. verzorgd een vuurwerkevenement in zijn woonplaats. Op het gewone of consumentenspul was niets aan te merken, wel op het zogenoemde theatervuurwerk uit de Verenigde Staten.Op deze zeventien mijnen, die gekleurde sterren wegschieten, zaten geen etiketten met de naam en het adres van G.’s importbedrijf. Mocht er iets mis gaan bij het afsteken, kan de verantwoordelijke niet (gemakkelijk) worden getraceerd.
G. betaalde de acceptgiro van 1700 euro niet aan justitie en liet het voorkomen. In zijn ogen was de beschuldiging onjuist.De controleurs hadden het omstreden vuurwerk in zijn bestelwagen gevonden en daarom had moeten worden aangemerkt als een overtreding van een andere wet, ‘transport gevaarlijke stoffen’.
De rechters waren het met de officier van justitie eens dat het lood om oud ijzer was waar de mines zijn ontdekt.G. weet dat hij op elk artikel zijn naam en adres moet zetten. Dat er toch een lagere boete uitrolde, had de West-Friese ondernemer te danken aan zijn blanco strafblad.