Archief per maand:
Archief per jaar:

Buit van studenten: drie pizza’s

Voor beroving koerier tot twee jaar geëist

door arno ruitenbeek
haarlem – De beroving van een pizzakoerier moet Mohammed A. (20) uit Hoofddorp op twee jaar cel komen te staan, vindt justitie. Bij de Haarlemse rechtbank luidden de eisen tegen A.’s medeverdachten anderhalf jaar cel.
Op 18 november van het vorig jaar rond 19.30 uur leverde een koerier van een pizzaketen zijn telefonische bestelling van 45 euro af bij de studentencampus aan de Opaallaan in Hoofddorp. Hij zag drie studenten aankomen. Franklin G. (21) pakte de drie pizza’s af en liep naar de lift, waarvan de deur werd opengehouden door vriend Elmer D. (20). Op de vraag van de bezorger wie de rekening ging betalen, zou Mohammed A. hebben gezegd: ’Ik’. A. had zich daarbij omgedraaid, zijn stroomstootwapen gepakt en het apparaat laten vonken. De koerier schrok zich wild en speerde terug naar zijn werk, om later naar de politie te gaan.

Simkaart
De pizzazaak is gebeld met de Blackberry van A. In het toestel heeft hij alleen voor dit gesprek de simkaart van een medestudentgestopt. Van A. was ook het idee om eten te laten brengen zonder daarvoor te betalen. Althans, dat valt op te maken uit de bekentenis van de als enige uit voorarrest vrijgelaten en nu in Amsterdam woonachtige D.
Oudste verdachte F. erkende dat hij de pizza’s had ’aangenomen’ en dat D er bij was, maar noemde A.’s naam in het geheel niet. A. tenslotte ontkende categorisch elke betrokkenheid: ,,D. neemt een maatje in bescherming door mij de schuld te geven.’’ Mede vanwege zijn houding in het proces en zijn strafblad met woninginbraken wilde de officier van justitie hem de hoogste straf geven: 24 maanden, plus zes maanden van drie, voorheen voorwaardelijke straffen.
Hoofddorper G. wacht anderhalf jaar, plus een voorheen voorwaardelijke boete van 200 euro, opgelegd voor een ruzie met zijn verkering. Van de achttien maanden die tegen D. zijn geëist, zou een half jaar voorwaardelijk moeten zijn. De reclassering wil hem helpen z’n leven te beteren. De uitspraken zijn op 11 maart.