Archief per maand:
Archief per jaar:

Chocolademuseum Ringersfabriek komt er niet

Van Ringersfabriek is financieel geen chocolade te maken.

De Chocolate Experience van chocoladeproducent Dobla komt er niet. Financieel is een chocolademuseum in de Ringersfabriek aan de Noorderkade in Alkmaar niet haalbaar.
Dobla heeft in 2014 het idee gelanceerd weer chocola te maken in een compleet gerestaureerde Ringers chocoladefabriek aan de Noorderkade. In de Chocolate Experience zouden bezoekers kunnen zien hoe chocola gemaakt en verwerkt wordt, van boon tot bonbon.
Dobla, BOEi (een non-profitorganisatie die zich inzet voor restauratie en herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed in Nederland), BPD (eigenaar van de Ringersfabriek) en de gemeente hebben de herbestemming van de voormalige chocoladefabriek Ringers onderzocht.
De constructieve samenwerking tussen de partijen heeft tot ieders teleurstelling niet geleid tot een financieel haalbaar plan. Ondanks dat alle partijen zich tot het uiterste hebben ingespannen en alle mogelijkheden hebben onderzocht, ontstond geen zicht op een oplossing voor het financieringstekort.
BPD zal zich samen met BOEi en de gemeente de komende tijd beraden op een andere invulling van de voormalige Ringersfabriek.