Archief per maand:
Archief per jaar:

Consumentenbond: ‘DekaMarkt goedkoop’

Onder meer AH verslagen

van onze verslaggever

VELSEN-NOORD – DekaMarkt is met A-merken goedkoper dan Albert Heijn, C1000, Deen en Vomar. Het huismerk van Deka kost minder dan dat van Jumbo, bijvoorbeeld. Dat blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond.

De prijspeilers van de consumentenorganisatie togen recentelijk met een flinke boodschappenlijst het land in.  Ze bezochten 66 winkels van negentien Nederlandse supermarktketens en vergeleken in het diepste geheim 14.0000 prijzen van bijna 300 producten. Een van de conclusies, die de ‘spionnen’ trokken, was dat A-merken bij de DekaMarkt ongeveer zes procent goedkoper zijn dan bij AH en C1000. Maar ook Deen en Vomar zijn met A-merken duurder.

Met de huismerken is Deka minstens tien procent goedkoper dan C1000, AH en Plus en bijna zes procent goedkoper dan Jumbo. Directeur DekaMarkt Onno de Groot: “We zijn erg blij met de uitkomsten van de peiling door een onafhankelijk en deskundig instituut als de Consumentenbond. Wij beloven de klanten dat we op deze weg voortgaan. Gezinnen die het graag zuiniger aan willen doen, weten in elk geval waar ze moeten zijn: bij de DekaMarkt.”