Archief per maand:
Archief per jaar:

Debat ‘Talent naar de regio NHN’

foto met tekst debat

Hoger opgeleiden zijn voor ondernemers moeilijk te vinden in Noord-Holland-Noord. Daar wil Nederlandse Zaken afdeling Noord-Holland iets aan doen. Om te beginnen met een debat op 9 maart in het stadion van AZ.

“Veel ondernemers in de regio NHN geven aan dat de arbeidsmarkt en het onderwijs niet op elkaar aansluiten”, aldus directeur NZNH Paddy Stegerhoek. “Er zijn allerlei plannen voor bijvoorbeeld een eigen IT-universiteit in Alkmaar en een onlangs gerealiseerde techniekcampus in Den Helder.”

“In deze regio is met name tekort aan hoger opgeleiden, in iets mindere mate aan mbo’ers. Uit onderzoek blijkt echter dat er voldoende opleidingen in de regio zitten, maar dat jongeren naar Amsterdam of een andere studentenstad vluchten. Ze zijn ook niet op de hoogte van de carrièrekansen in NHN en vinden de regio niet aantrekkelijk.”

“Daar moet een einde aan komen. Tijd voor een gerichte samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoekers en ondernemers.” Die zijn dan ook allemaal uitgenodigd voor het debat ‘Talent naar de regio NHN’op woensdag 9 maart in het Afas-stadion van 18.15 uur. Na het debat, rond 21.30 uur is er gelegenheid voor napraten met een borrel.

Robert-Jan Knook (BNR/ANP) ontvangt die negende maart vier tafelgasten. “Dat zijn Tjeerd Talsma, gedeputeerde onderwijs en arbeidsmarkt van de provincie Noord-Holland, directeur Thijs Pennink van het Ontwikkelingsbedrijf NHN, directeur Marja Doedens van Campus Nederland en Steven Gudde, manager innovatie en ontwikkeling van Olympia Uitzendbureau dat onlangs onderzoek heeft gedaan naar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in NHN.”

Uitzending

BNR Nieuwsradio is met het opinieprogramma voor en door ondernemers Gangmakers aanwezig en zal de aftrap van het debat doen met een live uitzending. Via de interruptiemicrofoon kan iedereen meediscussiëren. Deelnamekosten: € 59,- (ex. btw). Reserveren kan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-debat-talent-naar-de-regio-nhn-bnr-gangmakers-live-uitzending-20949710147.