Archief per maand:
Archief per jaar:

DekaMarkt geeft statiegeld aan Kika

DekaMarkt helpt bij de strijd tegen kinderkanker. Tot 9 mei kunnen basisscholieren lege statiegeldflessen inleveren bij hun DekaMarkt, die vervolgens het statiegeld overmaakt aan Kika.

De stichting Kinderen Kankervrij (Kika) wil  het percentage kinderen dat van kanker geneest snel  laten stijgen van 75 naar 95. Om dat te bereiken, moet binnen drie jaar in Utrecht het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie open gaan. Kika is daarvoor op 1 maart de landelijke campagne ‘Draag je steentje bij tegen kinderkanker’ begonnen. Elke vijf euro die tot 9 mei op de rekening van Kika wordt gestort, betekent weer een steen voor het Prinses Maxima Centrum.

Onderdeel van de campagne is de statiegeldactie ‘Draag met de hele school  je steentje bij tegen kinderkanker’.  De leerlingen van 8500 basisscholen is gevraagd de komende acht weken zoveel mogelijk statiegeldflessen op te halen. Die brengen ze naar bijvoorbeeld de DekaMarkt in hun buurt. Naast de flessenautomaat hangt promotiemateriaal over de Kika-campagne. Bij de servicebalie staat een speciale inzamelbox voor de emballagebonnen. Natuurlijk mogen ook alle andere klanten van de DekaMarkt hun bonnetjes aan Kika geven. Op de website van Kika, www.kika.nl, staat een weekoverzicht . Daarop valt af te lezen hoeveel geld er is binnengekomen en hoeveel steentjes daarvoor gekocht kunnen worden.

Directeur DekaMarkt Onno de Groot: “Ik hoop van ganser harte dat er zoveel geld binnenkomt, dat het niet past op het overzicht. Dat Prinses Maxima Centrum moet er komen, liever vandaag dan morgen. We moeten er alles aan doen om te zorgen dat kinderen kankervrij zijn.”