Archief per maand:
Archief per jaar:

DekaMarkt Krommenie mooiste supermarkt 2013

Vastgoedprofessionals kiezen uit 21 inzendingen

Houten – De nieuwe DekaMarkt in Krommenie is uitgeroepen tot de mooiste supermarkt van 2013. “We zijn zeer vereerd”, zei Ludo Swaanen, manager vastgoed van Detailresult, het moederbedrijf van de supermarktketen.

Swaanen nam de prijs voor de mooiste supermarkt in ontvangst tijdens het Supermarktvastgoedcongres dat werd gehouden in Houten. Daar waren ongeveer 100 professionals uit de wereld van supermarkten en vastgoed bijeen. Zij moesten uit 21 inzendingen van elf supermarktformules uit het hele land de winkel kiezen die wat architectuur, vormgeving en plek betreft uitsteekt boven het gemiddelde.

Alleen compleet nieuwe, dan wel verplaatste of sterk uitgebreide en verbouwde winkels kwamen voor de prijs in aanmerking. De uitverkiezing heeft dan ook als doel de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten.

Zinderend

Na een zinderende finale met zeven genomineerden kwam de DekaMarkt aan de Heiligeweg in Krommenie als beste uit de bus. De begin mei geopende vestiging heeft een vloeroppervlakte van maar liefst 2700 vierkante meter en is ingericht volgens het concept ‘vers, vriendelijk en voordelig’ . Daarbij ligt de nadruk op markt: kramen en stalletjes met veel verse producten.

De ultramoderne super is perfect geïntegreerd in de oude dorpskern van Krommenie. Het respect voor de omgeving straalt af van de glazen puien, die uiterst verfijnd zijn versierd met meer dan levensgrote, historische foto’s van de Zaanse plaats.

DekaMarkt Krommenie is onderdeel van een nieuwbouwcomplex met 50 appartementen die op een speelse wijze verspringen. Verder is er een parkeerkelder met 160 plaatsen, waarvan 110 parkeerplaatsen voor klanten. De twee hoogwaardige gebouwen op een perceel met een totale oppervlakte van 4500 vierkante meter zijn ontworpen en gebouwd in opdracht van de oprichters van DekaMarkt, de familie Kat. Hun ontwikkel- en beleggingsbedrijf Dreef Beheer is de verhuurder van het complex.

Compliment

Behalve de oorkonde voor de mooiste supermarkt kreeg Ludo Swaanen een magnumfles champagne en een bos bloemen uitgereikt. In zijn dankwoord zei hij zeer vereerd te zijn. “Dit is een prachtig compliment aan de combinatie Dreef Beheer en Detailresult. DekaMarkt Krommenie is het voorbeeld van hoe een kwalitatief hoogwaardige belegging kan samengaan met een uiterst functionele supermarkt waar je als klant je boodschappen wilt doen, waarbij veel aandacht is besteed en rekening is gehouden met inpassing in de directe omgeving.’’

Directeur DekaMarkt Onno de Groot is het volkomen eens met Swaanen. De Groot: “Wekelijks krijgen we van onze klanten uit Krommenie en Assendelft te horen hoe mooi ze de winkel vinden. Deze onderscheiding, gegeven door deskundigen, is daar nog eens een bevestiging van. DekaMarkt nodigt iedereen uit om, bij voorkeur met winkelwagen in de hand, deze supermarkt te komen ervaren.”