Archief per maand:
Archief per jaar:

DekaMarkt loopt massaal voor KWF Kankerbestrijding

DekaMarkt doet met liefst 48 sporters mee aan de ‘samenloop voor hoop’ om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De 24-uursestafette is medio juni in wijkpark De Vlaskamp in Heemskerk.

Saskia Kortekaas, medewerker van DekaMarkt Heemskerk, was enthousiast geworden nadat ze vorig jaar actief was op de samenloop voor hoop in Krommenie. Ze benaderde onlangs haar supermarktmanager Yvonne Westerhof met het plan een ploeg samen te stellen. “Ik vond het meteen een goed idee”, aldus Yvonne, “we hebben het uitgezet bij de collega’s en binnen de kortste keren hadden we niet een, maar drie teams van elk zestien man.”

Het gaat om personeel van de filialen Heemskerk, Uitgeest en Santpoort-Noord, aangevuld met enkele familieleden en vrienden. Ze noemen zich de DekaToppers. ”Er gaven zich veel meer medewerkers op, maar de winkels moeten ook bemand zijn. De ‘achterblijvers’ komen zeker kijken.”

Directeur DekaMarkt Onno de Groot stond van meet af aan achter het plan en zegde sponsoring toe. Yvonne: ”Daardoor kunnen we namens DekaMarkt een cheque van 500 euro aan KWF geven.” Het eindbedrag wordt nog hoger, want de klanten hebben de afgelopen weken massaal gehoor gegeven aan het verzoek om hun statiegeldbonnen in een speciale bus in het filiaal aan de Kerkweg te stoppen. Bovendien heeft DekaMarkt in drie winkels en een restaurant in de buurt collectebusjes geplaatst en ook daar wordt grif gegeven.

Het bedrijf heeft verder gezorgd voor aparte shirts met DekaMarkt- en Samenloop voor hoop-logo voor de DekaToppers. Zodat ze vanaf zaterdag 14 juni om 14 uur in wijkpark De Vlaskamp in de Broekpolder herkenbaar zijn tussen de in totaal 35 teams die tot zondag 16 juni zelfde tijd in estafettevorm een zelf te bepalen hoeveelheid rondjes van 400 meter afwerken.

Geld

Terwijl zij er alles aan doen om blaren te voorkomen, zijn in het park tal van activiteiten zoals een diskjockey, een barbecue, mobiele snackbar en verkoop van kaarszakken. Die moeten, net als de loop zelf, veel geld in het laatje brengen voor bijvoorbeeld medicijnen. De kaarsen in de zakken worden zaterdag tussen 23 en 24 uur rond het parkoers geplaatst en aangestoken. Daarna staan alle aanwezigen twee minuten stil bij de overledenen en overlevers van deze vreselijke ziekte. De lopers houden dat uur rust. Volgens Yvonne Westerhof, die opnamen van een eerdere editie zag, ‘heel indrukwekkend’.

Centraal op het terrein is een tent voor ongeveer 25 overlevers, mensen uit de omgeving die kanker hebben of hebben gehad. Zij worden in het loopweekeinde in de watten gelegd. Aanwezig zijn onder meer een schoonheidsspecialist, een nagelstyliste en een masseur. DekaMarkt zorgt voor hun lunches en diners. Naast De Vlaskamp tenslotte is een tentenkamp. “We hebben speciaal tentjes gekocht en zullen daar slapen. Als het daar van komt.”