Archief per maand:
Archief per jaar:

Derde babylijkje toegeschreven aan Alkmaarse

Na dubbele vondst Heerhugowaard ook Angel uit Rekerhout

Yasmine M. (31), die twee babylijkjes verstopte in Heerhugowaard, is ook de moeder van de baby die dood werd gevonden in de Rekerhout in Alkmaar.

De Alkmaarse Yasmine M. werd gisteren opgepakt. Het dna van de vrouw, dat al in de databank van de politie stond in verband met een eerder misdrijf, komt overeen met dat van de baby’s. Begin deze maand werd een dode baby gevonden in de schuur aan de Schelde in Heerhugowaard. Na de vondst van de eerste baby doorzocht de politie het bijbehorende huis en stuitte op een tweede lijkje.

De plek waar baby Angel werd gevonden, de derde die aan Yasmin M. wordt toegeschreven.

De plek waar baby Angel werd gevonden, de derde die aan Yasmin M. wordt toegeschreven.

Nu wordt ze ook in verband gebracht met baby Angel. Een passant vond eind december 2014 in het park De Rekerhout in Alkmaar-Noord, vlakbij de kinderboerderij, een babylijkje. Ook dit kindje was al dood toen ze werd achtergelaten, vermoedelijk al geruime tijd daarvoor. De politie meldde in september dat ze ouders van baby Angel, zoals ze werd genoemd, niet had kunnen traceren. Angel werd vervolgens begraven op de algemene begraafplaats aan de Westerweg.

RTV NH meldt dat M. nog twee kinderen heeft die wel in leven zijn. De twee jongens zijn in de basisschoolleeftijd en hebben allebei een andere vader. Jeugdzorg plaatste de kinderen uit huis en zij wonen nu bij familie van Yasmine.

De vrouw zit in alle beperkingen. Ze mag voorlopig alleen contact met haar advocaat hebben. Die heeft vandaag uitdrukkelijk laten weten geen mededelingen te doen.