Archief per maand:
Archief per jaar:

Deurwaarder dreigt met inbeslagname bij Yasmine M.

Een deurwaarder dreigt roerende goederen van Yasmine M. (31) in beslag te nemen, terwijl de Alkmaarse in voorarrest zit. Een openstaande rekening van 300 euro zorgt zo voor onnodig veel ophef.

Enkele dagen geleden stond een medewerker van het Alkmaarse deurwaarderskantoor Van der Meer & Philipsen op de stoep van de moeder van de drie dode baby’s die zijn gevonden in Heerhugowaard en Alkmaar. Hij was op pad op verzoek van een griffier van de Alkmaarse rechtbank, omdat M. zou hebben verzuimd 70 euro griffierechten voor een rechtszaak tijdig te betalen. Met incassokosten erbij kwam de schuld inmiddels op 4,5 keer zoveel te staan.

De deurwaarder trof de vrouw natuurlijk niet thuis aan, want ze verblijft sinds haar arrestatie eind oktober in het huis van bewaring. De deur werd opengedaan door haar vriend, die zich geen raad met de zaak wist. Maar zich wel een hoedje schrok van de mededeling dat, indien de rekening niet werd vereffend, donderdag 12 november inbeslagname van de (schamele) bezitting van Yasmine M. volgt.

Het hele pandemonium was echter te voorkomen geweest. Want Yasmine M. staat onder bewind en vorderingen op haar dienen via te bewindvoerder te lopen. Yasmine was er vanmiddag van overtuigd, volgens haar advocaat, dat de betaling ook al was geregeld. Als we De Bewindvoerder Alkmaar e.o. bellen, belooft de medewerker die opneemt de kwestie voor te leggen aan de M.’s  bewindvoerster. Ook wagen we ons aan een telefoontje met Koen van der Meer van het deurwaarderskantoor, die in verband met de privacy weinig mag zeggen. Maar met de door ons verstrekte gegevens wil hij een poging wagen te zaak te regelen, voordat de inbeslagname morgen daadwerkelijk doorgaat.