Archief per maand:
Archief per jaar:

Dieventijd weer aangebroken

burglar

“Het is weer dieventijd”, waarschuwt Gerard Wuite van het gelijknamige recherche- en incassobureau in Zwaag. “Let dus goed op ongenode gasten in uw buurt.”

De ex-politieman: “De klok is inmiddels een uurtje teruggegaan en iedereen begint, na de laatste mooie weekenden, langzaam te wennen aan de kou. We stevenen op de winter af en dat betekent ook dat het weer vroeg donker wordt en er weer meer tijd en gelegenheid is voor het dievengilde om met de handjes aan andermans spullen te zitten.”

Wuite geef graag wat korte tips “om de kans groter te maken dat de boeven uw woning of onderneming voorbij rijden.”

1) De meeste inbrekers bekijken eerst het object waar zij naar binnen willen gaan dus wees alert op ongenode gasten in de wijk.

2) Daarnaast is het belangrijk uw woning of pand te voorzien van goed hang- en sluitwerk en eventueel camerabeveiliging. Deze wordt dan in de praktijk liever overgeslagen.

3) Verder is het belangrijk alle deuren in de avonduren goed af te sluiten en is het verstandig dat er goede buitenverlichting is bij de toegangsdeuren.

4) Gesnoeide bomen en struiken rondom het perceel verbeteren het zicht voor buren en passanten waardoor er toch altijd een soort van sociale controle is.

5) En als iedereen ook bij elkaar een extra oogje in het zeil houdt, dan maak je samen de wijk veiliger en verklein je de kans op inbraken in de buurt.