Archief per maand:
Archief per jaar:

Na dodelijke schietpartij disco op slot

Disco_Ball3De Amsterdamse club The Sand, waar vrijdagnacht een man werd doodgeschoten, moet voor onbepaalde tijd dicht.

Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan besloten, meldt de organisatie die zaterdagavond een feest in The Sand zou geven. De gemeente was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De organisatie van Flirterz spreekt van ‘een nachtmerrie’ maar heeft wel begrip voor de beslissing van Van der Laan. Of de mensen die een kaartje hebben gekocht hun geld terugkrijgen is nog niet bekend.

The Sand laat in een reactie weten dat de club zich volledig aan het veiligheidsplan hielden. “Met zeventien beveiligers aanwezig waren er zelfs vijf beveiligers meer dan het protocol voorschrijft.” Het bedrijf spreekt daarbij niet van tweeduizend maar van 1650 bezoekers.

De schietpartij in de discotheek in het Westelijk Havengebied vond omstreeks 4 uur plaats. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De dader is nog voortvluchtig. Een getuige vertelde tegen de nieuwszender RTV Noord-Holland een schot te hebben gehoord, waarna iedereen zo snel mogelijk naar de uitgang wilde. Een groot aantal politieauto’s, drie ambulances en een traumateam kwamen op de melding af.