Archief per maand:
Archief per jaar:

Dronken ROC-directeur op non-actief gezet

HENGELO – Hans S., de 47-jarige directeur van het MBO-college voor dienstverlening en gastvrijheid van het ROC van Twente is begin februari op non-actief gezet.
Eind januari werd de uit het Limburgse Landgraaf afkomstige S. door de rechter veroordeeld wegens rijden onder invloed, veroorzaken van een aanrijding en verlaten van de plaats van het ongeval.
De rechter legde hem een rijontzegging en een boete op. „Hier moeten we een grens trekken. Dit kunnen wij binnen het ROC niet hebben”, zei voorzitter Hans Schutte (geen familie van S.) van het college van bestuur van het ROC in een toelichting.
Schutte: „Gezien de positie die hij heeft, is dit voor ons onacceptabel gedrag. Rijden onder invloed is formeel een misdrijf. Zijn positie is onhoudbaar geworden. We gaan ons op vervolgstappen beraden.”
Vrijwel zeker volgt ontslag. De directeur zou ook in dronken toestand een kerstspeech hebben gehouden voor 180 mensen. Schutte zegt daarover: „Er waren meer signalen waaruit bleek dat het niet was, zoals het moest zijn.”
De directeur reed op 5 september ’s nachts in Borne tegen een boom en reed door met zijn zwaar beschadigde auto. De politie hield hem aan. Ademanalyse wees een promillage van 2,04 uit.

Bovenstaande primeur is ontsproten uit een samenwerking van NetZoGemakkelijk en Twentsche Courant/Tubantia. De Telegraaf nam het over. De Limburger/Limburgs Dagblad is inmiddels ook bezig met een eigen verhaal.