Archief per maand:
Archief per jaar:

Drugsverslaafde (66) betert zijn leven

Prostituees zijn leverancier make-up kwijt

Door Arno Ruitenbeek
Haarlem – De prostituees op de Achterdam in Alkmaar zijn hun leverancier van ‘goedkope’ make-up kwijt. Deze Haarlemmer, Martin van den E. (66), heeft volgens de reclassering zijn leven gebeterd. Hij steelt geen mascara of crèmes meer, om aan de dames te verkopen en zo zijn drugsverslaving te bekostigen.
Gisteren had de draaideurcrimineel nog moeten afrekenen bij de politierechter. Hij liet zich echter niet zien, maar desondanks werden vier feiten uit 2010 behandeld. Van Den E. dook op 22 april van dat jaar op, op beelden van de beveiligingscamera’s van V&D in Haarlem-Schalkwijk. Daar pikte hij voor 500 euro aan make-up.
Twee dagen later, zelfde winkel, liet hij voor 840 euro aan cosmetica in zakken en tas verdwijnen. Op 18 mei pikte hij bij de Kruidvat in Heemskerk 23 lippenstiften, voor in totaal 276 euro. 28 november 2010 zag personeel van de Dekamarkt aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem hoe een vrouw vier flessen drank, een blikje Red Bull, twee toetjes en een gehaktbal meenam zonder te betalen.
Ze werd, met haar tas met gestolen waar, bij de uitgang tegengehouden. De verdachte probeerde tevergeefs haar los te rukken uit de greep van de medewerkers. Tegen de politie vertelde hij dat hij zijn buit verkocht in de rosse buurt van Alkmaar.
De politierechter maakte uit het reclasseringsrapport op dat Van den E. nu een eigen woning heeft, volledig meewerkt om van zijn verslaving af te komen en een slechte gezondheid heeft. Al met al reden om het te laten bij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.