Archief per maand:
Archief per jaar:

Duo verlaat autobedrijf zonder buit, maar met achterlating gewonde ondernemer (62)

Overvaller op 30 augustus voor rechters

Door Arno Ruitenbeek

Haarlem – Lesley T. (23) uit Nieuw-Vennep moet op 30 augustus terechtstaan voor de gewapende overval op een autobedrijf aan de Spaarndamseweg in Haarlem. Dat misdrijf had plaats op 19 november van het vorig jaar.

Twee mannen met bivakmutsen overmeesterden de 62-jarige ondernemer op die zaterdagmiddag, rond half vijf. Hij werd in het gezicht gestompt en met het pistool van een overvaller geslagen. Ze duwden hem zijn kantoor in en schreeuwden ‘Geld, kankerlijer, geld want anders kom je hier niet weg’.

Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt. Een van de daders ging op zijn rug zitten en doorzocht zijn broekzakken. Zonder buit vluchtte het duo de zaak uit.

Tijdens een zitting gisteren bleek dat het reclasseringsrapport over de in Haarlem geboren T. nog niet klaar is. Deze verdachte was niet aanwezig op de rechtbank. Hij verkoos om in het huis van bewaring te blijven.

Over de medeverdachte bestond enige onduidelijkheid. Navraag bij het openbaar ministerie leert dat het gaat om een 22-jarige Haarlemmer. Hij werd op 2 mei opgepakt. Maar waar de Venneper zeker tot aan het proces vastzit, hief het Amsterdamse gerechtshof het voorarrest van de tweede man op, op 20 juni. Hij is dus op vrije voeten. Voor hem is nog geen zittingsdatum gepland, aldus een woordvoerder van het OM.