Archief per maand:
Archief per jaar:

Eindelijk mailtje zonder droge strot

HIEP HOI VOOR DEKAWIJNMARKT

De meeste mails die ik dagelijks ontvang, bezorgen me een droge strot. De tekst is gortdroog, de inhoud niet beter. Af en toe zit er echter een pareltje tussen, zoals deze van de DekaWijnmarkt in het Marlo Center in Beverwijk. Die bestaat deze maand vijf jaar. Hiep, hoi. Nog hieper en hoier is dat dit wordt  gevierd met een bijzonder diner met wijnarrangement en een jubileumdoos.

Als liefhebber van Italiaanse wijn en gerechten word ik maandag 29 oktober in restaurant Donna Louise in Beverwijk tijdens een ‘wining & dining’ (is zeker geen Italiaanse term voor?; minpuntje) in de watten gelegd.

Tenminste, als ik er deze week in slaag een van de 60 plekken te bemachtigen. Voor de prijs van 42,50 per persoon hoeven mijn echtgenote en ik het niet te laten. Misschien heb ik eens een keer geluk en win ik een van de twee keer vier gratis plaatsen. De drie wijnprijzen die in de pot zitten, zijn ook niet weg. Maar liever…

Bij de gerechten – ik zag via www.dekawijnmarkt.nl het menu: tutti bene, ragazzi  – worden wijnen van wijnmaker Umberto Cesari geserveerd. Ricardo Cesari van het wijnhuis geeft uitleg. Hoeft niet te lang te  duren, Ricardo. Il pasta non aspetta. Een glas is bovendien eerder leeg dan je denkt, amico mio.  

Zit ik die 29e toch thuis, en dat is niet uitgesloten met het aantal stoelen in Donna Louise en de grote populariteit van deze wijnmarkt, is er een enorme troost. Speciaal voor dit eerste lustrum heeft wijninkoper Miriam Leijen een jubileumdoos samengesteld. Daarin zitten, zegt ze, zes topwijnen die vanaf de officiële jubileumdatum, 17 oktober, een maand lang slechts 29,99 euro kosten.

Wie staat er morgenvroeg voor de deur bij de DekaWijnmarkt in Marlo Center?

Io. Arno.

Hiepst Hoist.