Archief per maand:
Archief per jaar:

Brug noord-Beverkoog eindelijk open

Renses Alkmaar nodigt Heerhugowaard uit 

De Nelson Mandelabrug op bedrijventerrein Beverkoog is officieel in gebruik genomen. Voor het (beroeps-)verkeer van en naar Heerhugowaard een verlossing.

Ook de ondernemers zijn dolblij met de noordelijke ontsluiting van Beverkoog in Alkmaar op de Westerweg (N242) in Heerhugowaard. Het heeft enorm lang geduurd voor de brug er kwam en er weer economisch perspectief is voor velen op het bedrijventerrein. Daarvoor betalen ze tenslotte ook via baatbelasting mee aan de zogenoemde tafelbrug,  waarvan het beweegbare middengedeelte wordt opgetild.

Dit beweegbare deel is vervaardigd van zogenoemd composiet (vezelversterkte kunststof) en is 22,5 meter lang. Daarmee is het de grootste beweegbare brug ter wereld van composiet die geschikt is voor alle soorten gemotoriseerd verkeer. Doordat het zeer licht materiaal is, is er bijvoorbeeld een veel geringer contragewicht nodig. Dat komt de duurzaamheid van de brug ten goede. Er is daardoor namelijk veel minder energie nodig om de brug te openen. Daarnaast heeft het brugdek omdat het van composiet is geen tot zeer weinig onderhoud nodig.

Renses

Autobedrijf Renses Alkmaar heeft ter gelegenheid van de opening van de brug Heerhugowaard uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Morgen op Valentijnsdag tussen 10 en 17 uur krijgen (potentiële) klanten een inkijkje in het vernieuwde familiebedrijf.

Directeur André Renses: “Vergeet die autoboulevard. Wij  hebben alle merken onder een dak. Hybrides van onder meer Mercedes, Mitsubishi, Volvo, Porsche en Volkswagen. Nieuwe en jonge, gebruikte ‘hoogzitters’ (SUV’s) van bijvoorbeeld BMW, Nissan, Mitsubishi en Subaru. Het aanbod is groot en als automakelaar beloven we: ‘Wij vinden altijd de auto die u zoekt. Geen zee gaat ons te hoog’.”

“Renses Alkmaar is bovendien altijd de goedkoopste. Dat kan, doordat Renses Alkmaar 24 uur per dag, zeven dagen per week actief is en in het groot inkoopt. Tegen de beste condities.”

Renses Go!Green