Archief per maand:
Archief per jaar:

Emanuel de Witte-expositie genomineerd

De tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het Licht van Stedelijk Museum Alkmaar is genomineerd voor de internationale tentoonstelling van het jaar-onderscheiding.

Frame, het internationaal toonaangevende magazine en mediaplatform voor interieur, architectuur en ontwerp, organiseert jaarlijks de strijd om de prestigieuze Exhibition of the year award.

De vormgeving van de tentoonstelling over Emanuel de Witte is van de hand van Jelena Stefanović van studio OTW in Amsterdam. De sfeervolle, theatrale ambiance die zij ontwierp voor de zeventiende-eeuwse meesterwerken van De Witte valt zeer goed bij bezoekers en nu heeft ook de internationale vakjury van Frame zijn waardering uitgesproken met een nominatie.

Op 21 februari wordt bekend gemaakt welke expositie de prijs wint. Naast de beoordeling door de vakjury is er een publieksprijs. Het publiek kan zijn stem uitbrengen op www.frameawards.com/nominees (ga naar op Spatial awards, Exhibition of the Year) of via deze link.

De tentoonstelling Emanuel de Witte, Meester van het Licht is nog tot en met 21 januari te bewonderen in Stedelijk Museum Alkmaar.

Detail schilderij Emanuel de Witte, ‘Interieur met vrouw die op een virginaal speelt’, The Montreal Museum of Fine Arts / Purchase John W. Tempest Fund.