Archief per maand:
Archief per jaar:

Ernstige hinder op ring Alkmaar noordoost

De provincie Noord-Holland voert van 27 februari tot en met juli groot onderhoud uit aan de ring Alkmaar noordoost. Dat betekent vijf maanden ernstige hinder op de wegen van en naar  Heerhugowaard  (N242) en Schagen (N245), inclusief Nollenweg, Huiswaarderweg ende afslagen tot en met de Keesman.

De asfaltlaag van de hoofdrijbaan, diverse op- en afritten en het fietspad langs de Westerweg (N242) wordt vervangen. Het groot onderhoud is bedoeld om de veiligheid, bereikbaarheid en doorstroming van dit deel van de ring te verbeteren. Het werk verloopt in fases, zie daarvoor  www.noord-holland.nl/RingAlkmaar of Twitter (@ProvincieNH), en gaat ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden door.

 Afsluiting

Dat betekent kortom afsluitingen, dus files en vertraging. Weliswaar overdag door de week niet, maar wel op alle andere tijden en bijvoorbeeld in de weekenden. De eerstkomende weekendafsluitingen zijn op 4 en 18 maart. Daarna komen er nog vijf, op diverse plekken op de ring noordoost. Het beste waar de provincie mee komt is: mijd de bouwplaatsen en maak gebruik van het openbaar vervoer. Busverkeer krijgt tijdens de weekendafsluitingen doorgang.

Tijdens diverse weekendafsluitingen zijn voetbalwedstrijden van AZ in het AFAS-Stadion. Om bezoekers niet te hinderen wordt de N242 2,5 uur voor, tijdens en twee uur na de wedstrijd opengesteld voor bezoekers van het AFAS-stadion.