Archief per maand:

Europese sekswerkers

Boek van Rotterdamse journalist Schalekamp

Hoe denken Europese sekswerkers over hun vak, over de EU? En uit welk land komen hun favoriete klanten? De antwoorden op deze, en vele andere vragen staan in ‘Dit is Europa’ van Mark Schalekamp.

Over een week (23 mei) mogen we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Maar wees eens eerlijk, wat weten we nu eigenlijk van Europa af? Wie zijn al die (andere) Europeanen, en wat denken zij over de unie, over ons, over zichzelf, over hun en onze positie?

De Rotterdamse journalist Mark Schalekamp zette daarvoor een uniek project op, Youropeans geheten. Hij reisde naar alle 28 landen van de EU en interviewde in elke hoofdstad acht inwoners: een dokter, een politieagent, een kapper, een ondernemer, een kunstenaar, een immigrant, een sekswerker en een lokale beroemdheid. 

Zij kregen vragen voorgelegd als: ‘Die mensen in Brussel zijn zakkenvullers natuurlijk. Maar hoeveel verdienen ze?’ ‘De EU, werkt die eigenlijk? En waarom wel/niet?’ Mark: ” Zaterdag is het Eurovision Songfestival. Daar zitten we met z’n allen heel erg op te wachten, vooral vanwege de muziek. Maar in hoeverre draagt het bij aan het Europese wijgevoel en hoe politiek worden die punten verdeeld?’ 

Het resultaat van zijn maandenlange tocht is een humoristisch en uiterst leesbaar boek, met de vanzelfsprekende titel ‘Dit is Europa.’ Dat is te koop, voor een zacht prijsje: zeker wanneer u een paar exemplaren koopt. Tot 10 stuks acht euro het stuk, vanaf tien stuks vijf euro. Te bestellen bij Mark zelf, www.markschalekamp.com.Mark bij de presentatie van het boek.