Archief per maand:
Archief per jaar:

Ex-geliefden zitten elkaar in de haren

door arno ruitenbeek

Alkmaar – T.L. uit Grootschermer wil nog voor kerst naar de politie stappen om onderzoek te laten doen naar zijn ex-geliefde Trudy P. uit De Rijp. De vrouw zou valse aangifte hebben gedaan van poging tot doodslag en belaging, aldus L.

De twee stonden maandag 20 december tegenover elkaar in een kort geding bij de Alkmaarse rechter A. Blokland. Haar advocaat S. Lasonder eiste een straat- en een contactverbod voor L,, te beginnen een dag na de uitspraak op donderdag 30 december. Zou de gedaagde zich daar niet aan houden, zou hij per overtreding het lieve sommetje van 10.000 euro moeten betalen.

Druppel
Niet alleen bestreden L. en advocate A. van Leeuwen alle aantijgingen over stalking, bedreigingen, afpersing en inrijden op P. op 6 november (dit laatste was de zogenoemde druppel die de emmer narigheid deed overlopen). Ook zouden de geëiste maatregelen hem onnodig hard treffen in zijn werk als boekhouder werkzaam in De Rijp en in zijn sociale leven dat zich grotendeels daar afspeelt.

Het stel was 11,5 jaar zakelijk en privé partners. Tot 25 maart van dit jaar zij er de brui aan gaf en op 11 april uit de gezamenlijke woning in Grootschermer trok. Ze vestigde zich in De Rijp en wordt sindsdien met tussenpozen lastig gevallen door hem, aldus Lasonder. ,,Hoewel ze uitdrukkelijk heeft aangegeven geen enkel contact meer te willen. Hij rijdt door haar smalle straatje heen terwijl dat voor hem helemaal niet de kortste route is, belt de personeelsconsulente, haar collega’s en opdrachtgever plat en verspreidt leugens over relaties met talloze mannen en over drugsgebruik.”

Snel
Het dieptepunt was die zesde november, op het Oostdijkje in De Rijp. Hij reed daar met zijn wagen, zag haar en ging, aldus de vrouw, met hoge snelheid op haar af. Slechts door in de berm te springen, kon ze het vege lijf redden. Allemaal leugens, aldus de tegenpartij.

L. erkende dat hij een ferme woordenwisseling met haar had gehad, op de bewuste zaterdag. Meer niet. Een strafzaak over deze poging tot doodslag is naar zijn mening al helemaal niet aan de orde: ,,De politie vindt het allemaal net zo lachwekkend als ik.”

Hij bestreed te vuur en te zwaard dat hij na het uitbrengen van de dagvaarding voor het kort geding de vrouw, haar moeder en zakelijke relaties heeft bedreigd met bijvoorbeeld fraudeonderzoeken als ze hun belastende verklaringen niet introkken.