Archief per maand:
Archief per jaar:

Geblesseerd en toch derde in Spoorbuurtloop

Pijn en toch doorlopen. 'Klasse.' Foto's Pieter Bliek

Pijn en toch doorlopen. ‘Klasse.’ Foto’s Pieter Bliek

De 49-jarige Heerhugowaarder Henk Wuis besloot, ondanks zijn blessures, zich op de valreep toch nog in te schrijven voor de zevende editie van de Spoortbuurloop, gisteren in Alkmaar. Hij werd beloond met een fraaie derde plaats.

Vorig jaar won Henk nog de vier kilometer bij de mannen. Mmaar het geloof op een podiumplaats voor dit jaar had hij wegens lichamelijk ongemak volledig verloren. Henk: ‘Ik dacht: ik word laatste, als ik al niet halverwege afval.’

De hardloper besloot zijn pijn echter te verbijten en wist geheel tegen zijn verwachtingen in toch te eindstreep te halen. Niet als laatste, maar als derde. Geheel uitgeput viel Henk bijna over te finish. ‘Ik ben kapot’, hijgde hij terwijl hij op een paaltje leunde om op adem te komen. ‘Na elf minuten kreeg ik weer over last. Toch besloot ik door te rennen.’

Tijdens de warming-up kreeg Henk steken in zijn lies. ‘Ik wil er op dat moment al mee kappen.’ Henk zette de knop toch om en verscheen dapper aan de start. Na vijftien minuten en 41 seconden finishte hij.  Dat was slechts 37 seconden minder dan de winnaar, de 27-jarige Matthijs Horlings uit Leiden. Vorig jaar werd Henk met 15 min. 1 sec. eerste. ‘Met de conditie had van vorig jaar had ik mijn titel wellicht geprolongeerd.’

Pieter Bliek, vriend van Henk: ‘Van harte gefeliciteerd Henkie. Vanwege je doorzettingsvermogen en sportiviteit krijg je van mij de eerste prijs.’

Voor de uitslagen en tijden in de overige categorieën zie www.spoorbuurtloop.nl.

Toch nog derde.

Toch nog derde.