Archief per maand:
Archief per jaar:

Geen concurrentiebeding meer

4MP859 Digital Camera“Het is binnenkort toch echt voorbij met het concurrentiebeding in tijdelijke arbeidsovereenkomsten”, aldus Gerard Wuite van het gelijknamige recherche- en incassobedrijf uit Zwaag.

Na veel (te) lange tijd worden de beoogde veranderingen in de toepassing van het concurrentie- en relatiebeding in de arbeidsovereenkomst doorgevoerd. “Jarenlang werden werkgevers beschermd tegen concurrentie van mensen in wie zij zelf geïnvesteerd hadden, maar waren de bedingen voor  werknemers inbreuk op de vrije arbeidskeuze. Dit gaat per 1 januari 2015 veranderen.”

Het relatie- en concurrentiebeding mag vanaf volgend jaar niet meer worden opgenomen in tijdelijke arbeidscontracten. Voor contracten voor onbepaalde tijd en reeds bestaande contracten geldt dit niet.  Wuite: “Enkel en alleen door middel van een motivering met zwaarwegende belangen mag het nog worden opgenomen in een contract voor bepaalde tijd, maar ook hier zijn strikte regels aan verbonden. Dit  is toch de uitzondering op regel.”

Wuite Recherche en Incasso verricht onderzoek naar (voormalige) werknemers die de bedingen in het  arbeidscontract schenden. “Wij zoek uit waar met wie de ex-werknemer zaken doet. Onze rapportages bevatten fotomateriaal. Die kunnen de werkgevers uiteraard gebruiken als bewijslast in de rechtszaal.”