Archief per maand:
Archief per jaar:

Geheel vernieuwde DekaMarkt Heemstede geopend

De geheel vernieuwde DekaMarkt aan de Binnenweg in Heemstede is vandaag, 13 maart, onder grote belangstellingen geopend. De leukste winkelstraat van Nederland is nòg leuker geworden.

De vele klanten van DekaMarkt keken hun ogen uit, bij de feestelijke opening vanmorgen om negen uur. Waren ze nu in hun eigen winkel, of liepen ze op de markt? Want waar ze ook keken, overal zagen ze kramen met vleeswaren en kaas van het mes, heerlijk geurend brood uit de bake-off en gezonde salades. En kijk daar. Sappige kip van de grill, pizza’s om geheel naar eigen smaak samen te stellen, complete maaltijden.

Niemand ging voorbij aan de groenten- en fruitstal. Daar houdt een vernevelaar de verse groenten knapperig. De kramen met prachtige bloemen en een grote verscheidenheid aan heerlijke wijnen, de prettig lage prijzen brachten iedereen in vervoering. Tel daar bij op de kookdemonstraties en de zelfscan, waardoor inkopen nog gemakkelijker wordt, en het is duidelijk: de nieuwe DekaMarkt  combineert het gemak van de super met de gezelligheid van de markt.

Feest

Supermarktmanager Bart Willemse: “Dit is de mooiste winkel in de leukste winkelstraat van Nederland.” Die titel kreeg de Binnenweg onlangs van het winkelend publiek. Willemse:  “Genoeg redenen om een feestje te vieren.” De klanten maken vandaag, morgen (14 maart) en zaterdag (15 maart) kans op een van de negen fietsen met een krat voorop of een van de kratjes gevuld met vers. Bovendien krijgt elke klant bij aankoop van een bos tulpen de tweede bos cadeau. Vaste klant Ghanna van den Berg: “Je weet niet wat je ziet, wát een prettige winkel.”

Uitstraling

Organisator van de verkiezing, NLstreets.nl, selecteerde eind 2013 ruim 65 winkelstraten, verspreid over heel Nederland. Criteria hierbij waren onder meer de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling van de straat, maar vooral ook de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers. Het eindoordeel liet NLstreets over aan het winkelend publiek.

Ruim 15.000 mensen stemden op hun favoriete winkelstraat van Nederland 2013. De Binnenweg met in het verlengde ervan de Raadhuisstraat in het Noord-Hollandse Heemstede kreeg de meeste stemmen, ruim 3100, gevolgd door Dordrecht (Vriesestraat) en Amsterdam (Haarlemmerdijk). In 2012 greep de Heemsteedse winkelstraat net naast de hoofdprijs, en werd Leeuwarden winnaar.

Leukste winkelstraat van Nederland.

Leukste winkelstraat van Nederland.

Heemstede is zo’n plaats waar je nog heerlijk op je gemakje kunt winkelen. Het centrum doet nostalgisch aan, er hangt een sfeer van dorpse gezelligheid. Massale ketens zoeken hun plekje elders en daarom is er plek voor veel zelfstandige ondernemers die staan voor persoonlijke service, klasse en originele speciaalzaakjes.