Archief per maand:
Archief per jaar:

Gemeentesecretaris had nooit ontslagen mogen worden

Klap voor gemeente.

Klap voor gemeente.

Een klap voor de gemeente Alkmaar. Die had secretaris Coen Aalders nooit mogen ontslaan, volgens de voorzieningenrechter.”Ik ben opgelucht, maar had de uitspraak wel verwacht”, aldus Aalders.

Aalders was het middelpunt van wat vier maanden geleden Financegate ging heten. De gemeentesecretaris werd in april op non-actief gezet, omdat hij onvolledige en onjuiste financiële stukken aan het college geleverd zou hebben. De rechter stelde dat hier geen bewijs voor was. Het zou dus niet bewezen kunnen worden dat Aalders financiële chaos heeft veroorzaakt en verantwoordelijk is voor enorme schulden.

Na het ontslaan van Aalders werd ook zijn adjunct Jos Krieckaert geschorst wegens werkweigering. Wethouder Peter de Baat stapte vervolgens op vanwege het plotselinge tekort van 14,3 miljoen euro in de begroting.

De ontslagen gemeentesecretaris Aalders baalt van het feit dat zijn kant van het verhaal tot nu toe nooit is gehoord of onderzocht. Hoewel hij blij is met de uitspraak van de rechter, is de hele zaak volgens hem dan ook nog niet over. “Als mij iets te verwijten valt, dan wil ik daar natuurlijk verantwoordelijkheid voor nemen, maar dan moet er wel een onafhankelijk onderzoek komen.”

Momenteel zit Aalders nog altijd thuis. Het onderzoek dat hij graag wil, zou daar verandering in kunnen brengen: “Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben een professional en ik koester geen wrok jegens de gemeente. Op basis van een positieve uitkomst van een onafhankelijk onderzoek en goede gesprekken zou ik best verder willen.”